2 min read

Era o după-amiază călduroasă de toamnă, cu ultimele zvâcniri ale unei veri mult prea scurte, când Sara citea tolănită pe un fotoliu o carte plină de intrigă și mister, plasată unde altundeva decât în mijlocul războiului civil spaniol, din prima jumătate a secolului 20. Pe măsură ce soarele cobora lin spre orizont, o briză răcoroasă îmbrățișa căsuța cochetă înconjurată de flori. Poate Sara ar mai fi stat așa ore întregi, captivată de o lume pe cât de familiară, pe atât de diferită, dacă atenția nu i-ar fi fost distrasă de unul dintre ultimele triluri ale păsărilor care anunțau plecarea în țările calde. Privind pe fereastră după micuții călători înaripați o cuprinsese o melancolie, un dor puternic de ducă, o dorință de a aprofunda iubirea în doi, undeva departe de casă și de rutină.

Se vedea deja în capitala însorită a Spaniei împreună cu soțul ei, în curtea imensă a Palatului Regal, ascultând poveștile despre regi și regine, despre epoci romantice și mult mai nesigure decât cea în care trăia acum, despre actualul rege al Spaniei, Felipe VI. Urma să fie orașul în care se va îndrăgosti de viață și tocmai fiindcă avea să iubească din nou, oamenii îi păreau frumoși cu totul.

Apusuri cu nuanțe romantice în Madrid - Christian Tour.Își închipuia Plaza Cibeles, un sit devenit simbol marcant al capitalei spaniole, cu a sa fântână întruchipând doi lei, un Malaion și o Atalanta, căzuți în păcatul trupesc și condamnați să tragă pentru eternitate trăsura lui Cybele, zeița fertilității și a agriculturii. Oare încotro se îndreaptă toate acele suflete din traficul zilei?  se întreba Sara în acel moment de reverie, fără să înțeleagă pedeapsa cruntă aplicată celor doi amorezi.

Apusuri cu nuanțe romantice în Madrid - Christian Tour.De acolo, imaginația o purta de-a lungul celei mai vivace artere a orașului, Bulevardul Gran Via, cu precădere pe Edificio Metropolis, punctul de început al celebrului bulevard. Și cum cobora cu ochii minții pe Gran Via, se văzuse deodată intrată într-unul din restaurante, cu o porție de cocido madrileño, tortilla de patata și patatas bravas în față, împărțind din cea din urmă porție cu jumătatea ei mai bună. Parcă le simțea gustul, iar gândul la mâncare o făcea să înghită în sec. Însă mai presus de orice, era împăcată că poate să împartă o mâncare delicioasă cu sufletul ei preferat din lume.

Apusuri cu nuanțe romantice în Madrid - Christian Tour.Inima ei începea să alerge cu nesaț, fiindcă știa că la capătul bulevardului, la intersecția cu Calle de la Principesa, o aștepta, în vârful turnului, la numărul 78, coconul ei, același care avea să-i deschidă ochii și inima asupra frumoasei capitale spaniole, care avea să o convingă în sfârșit că romantismul nu este ceva ce poți palpa, ci mai degrabă ceva ce poți simți cu toată ființa, din nou și din nou. De pe imensul balcon al coconului ei avea să admire nesfârșite răsărituri și apusuri de soare, în timpul cărora traficul de noapte al Madridului părea fermecător, aceleași spectacole cerești care aveau să o facă să se îndrăgostească din nou în nuanțe de portocaliu puternic și roz diafan.

Apusuri cu nuanțe romantice în Madrid - Christian Tour.Își mai închipuia gesturile mărunte, dar pline de o iubire caldă, ale romantismului imprimat de această capitală, în momentele de maraton pe trecerile de pietoni ale orașului, în îmbrățișări și râsete ale unei frumoase regăsiri de partea cealaltă a străduțelor, în încercări inocente de a părea de-ai locului, în clinchete de pahare de vin la lumina lumânărilor, în verdele grădinilor madrilene.

Sara era mai degrabă adepta surprizelor decât a invitațiilor, motiv pentru care se gândea deja cum ar putea face ca să ajungă împreună cu perechea ei în capitala Spaniei. O să-l pun pur și simplu în fața faptului împlinit. Nu s-a opus niciodată vreunei escapade până acum, sigur va fi încântat!, își spuse ea. Programul încărcat de peste zi, precum și faptul că dorea să păstreze această călătorie un secret, nu îi permiteau să stea să caute oferte city break în lung și în latul internetului, așa că a ales să apeleze la profesioniști. Așa a ajuns la city break Christian Tour, unde putea să personalizeze micul lor city break în Madrid exact așa cum își dorea. Își închipuise o cazare de vis drept catalizator al romantismului, așa că, folosind motorul de căutare hoteluri Christian Toura găsit ce își dorea pentru a-și trăi iubirea.

Ziua ei devenise brusc și mai bună de îndată ce încheiase toate rezervările. Gândul că vor călători în curând și vor ajunge amândoi în capitala însorită o făcea nespus de fericită. Mai urma doar să-i dea și lui vestea cea bună și să aștepte cuminți până când vor putea să-și facă bagajele de plecare.

***

Articol scris în cadrul ediției aniversare SuperBlog, din preaplinul meu romantic, de dragul probei 2.

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.
Previous articleO garderobă chic se crește de mică
Next articleMaster Chef la mine acasă
Veni Vidi Amo s-a născut dintr-o pasiune imensă pentru oameni și locuri vizitate de-a lungul timpului. Speranța mea este că poveștile, fotografiile și informațiile noastre să vă inspire și motiveze să cuceriți, la rândul vostru, lumea și să cunoașteți culturi și oameni noi, mâncare delicioasă și să aveți experiențe memorabile, de povestit peste ani și ani. Dacă ai ajuns deja până aici, înseamnă că împărtășim pasiunea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.