4 min read

Astăzi v-o prezint pe Mădălina Olteanu, visătorul din spatele Around My Dream, cea care ne arată lumea prin lentila aparatului ei foto. Fire sensibilă, Mădălina o să vă cucerească sigur!

Veni Vidi Amo!: Cine se ascunde în spatele proiectului Around My Dream? Spune-ne cât mai multe despre tine.

Mădălina: Eu sunt Mădălina si sunt visătorul din spatele blogului Around My Dream. Cred cu tărie că a-ți urma pasiunea este ceea ce face ca viața să fie o încântare, o armonie și nu o luptă, așa cum de cele mai multe ori am fost învățați. De 7 ani de zile pot să spun că am dat jos vălul și am început să privesc viața cu alți ochi. Din acest motiv, am început să prind curaj și să dau viața și visurilor mele. Când nu scriu pe blog, camera foto îmi ocupă o parte din timp. De curând m-am întors din Cluj, după două luni de zile de locuit acolo, iar cel mai mult mi-a plăcut să iau la pas străduțele orașului și să surprind în fotografii momente ale zilei. Recunosc că în cea mai mare parte din timpul meu aleg să fac doar acele lucruri pe care sufletul meu le agreează, cere și este înnebunit după ele, altfel nu aș putea funcționa la capacitate maximă. Viața este prea scurtă să muncim la visul altora când putem să îl creionăm pe al nostru și apoi dintr-o suflare să îi dăm viață.

Ce anume te-a determinat să scrii despre călătoriile tale?

Pasiunea pentru scris și bineînțeles pentru descoperirea de noi destinații. Nu cred că aș putea să descriu în cuvinte bucuria pe care o am când merg într-un loc nou. Parcă aș fi un copil care a primit jucăria mult dorită.

Care ți se par cele mai mari iluzii pe care le au oamenii legat de călătorii?

În acest sens, pot să vorbesc din exemplele pe care le-am văzut cu ochii mei din perioada când lucram ca fotograf hotelier. Oamenii călătoresc cu prea multe așteptări și prea multe planuri făcute cu atâta precizie. De exemplu, în cazul cazării și al serviciilor hoteliere: dacă un pahar nu este așezat unde trebuie pe masă sau poate turistul nu vede marea din cameră (deși nu a  rezervat o astfel de cameră), a venit sfârșitul lumii. Este adevărat că a pleca în vacanță înseamnă a uita de grijile zilnice, de alte taskuri pe care le aveai de îndeplinit în mod normal, dar o vacanță este mai mult decât perfecțiunea pe care ți-o imaginezi fie la nivelul serviciilor hoteliere fie la nivelul excursiilor pe care tot tu alegi să le faci, cu ghidul hotelului.

Ce vreau să punctez este că atâta timp cât ai primit ceea ce ai rezervat totul este mai mult decât perfect. Restul sunt detalii care nici măcar nu trebuie să conteze. Sfatul meu ar fi să se pună accent pe explorat și crearea amintirilor autentice. Și cum poți să faci asta mai bine dacă nu prin apropierea de  localnici sau al discuțiilor târzii la un pahar de raki, așa cum orice grec autentic te-ar trata.

Din experiența proprie, îmi dau seama că fiecare călătorie produce transformări în interiorul nostru, ne determină să ne reevaluăm constant, să vedem lucrurile diferit, să percepem oamenii și valorile care ne înconjoară altfel. La ce nivel consideri că te-ai transformat de pe urma călătoriilor tale ? Regreți vreuna dintre aceste schimbări?

Acesta este subiectul meu preferat. Încep cu faptul că nu regret nici o schimbare, deoarece toate au fost în sens pozitiv. Nu am călătorit atât de mult pe cât mi-aș fi dorit, dar ce știu sigur este că am învățat să accept, să iau oamenii și lucrurile care îmi apar în cale exact așa cum vin. Mi-am înfrumusețat cu mult caracterul de când am decoperit și alte culturi, dar am ajuns să apreciez mai mult tot ceea ce am deja.

Multora le place să citească picanterii din timpul călătoriilor noastre ; despre experiențe care restabilesc încrederea în umanitate, dar și despre experiențe mai puțin pozitive – mai ales că intervin numeroase prejudecăți legate de diverse popoare sau destinații. Povestește-ne despre experiențele pozitive, dar și despre cele negative din călătoriile tale și care a fost impactul lor asupra ta.

Sunt fericită să spun că nu am avut experiențe atât de neplăcute, încât să le încadrez în această categorie, însă pot să vorbesc la nesfârșit despre cele pozitive.

Ca să fie și mai ușor de înțeles de unde vin aceste experiențe personale, o să clarific un aspect legat de modul în care am călătorit și încă fac asta. Cum microbul călătoritului este cu succes instalat, am ales ca până și jobul să aibă legătură cu asta. Așa că am adunat multe amintiri nespus de frumoase. De la locuri extraordinare care merită vizitate măcar o dată în viața și apusuri de soare de îți taiau respirația, până la oameni și mesaje de suflet pe care le-am primit din partea lor. Toate acestea mi-au creat amintiri ce nu pot fi uitate așa ușor.

Care este cea mai mare împlinire a ta în viață, până acum ? Dar obținută de pe urma blogului?

Să fiu omul care sunt acum, cu gândirea de acum, pozitivă și cu țeluri bine stabilite este o împlinire. Am trecut singură și cu succes peste multe obstacole doar căutând și găsind puterea interioară. Să fii creatorul propriei tale vieți este cea mai mare împlinire. La fel când vine vorba de blog, acesta în sine, este una dintre cele mai mari realizări ale mele. Ca să fiu și mai exactă, mesajele de apreciere primite din partea cititorilor precum și proiectele mici de colaborare îmi aduc bucurii și mă remontează atunci când poate mai pierd din energie.

Dacă te-ai putea întoarce în timp, cu 5-10 ani, ce i-ai spune tinerei Mădălina?

Cu siguranță i-aș spune să fie mai încrezătoare și să nu renunțe niciodată să își asculte vocea interioară.

Eu, de exemplu, găsesc inspirație și motivație în lectură, filme, muzică și oameni. Mă fac să vibrez, mă provoacă intelectual, mă încarcă de multe ori cu energie. În ce găsești tu inspirație ca să mergi înainte, să scrii, să faci tot ceea ce ai de făcut ? Ce anume te motivează ? Ce anume te pune în mișcare?

Sunt trei lucruri care mă ajută să am energie : să fac fotografii, să ascult muzica preferată și  să mă văd cu prietena cea mai bună, cu care râd și discut minute în șir și pare că abia am încept să facem asta.

Ai o poză preferată făcută într-una din călătoriile tale?

Da, este o poză pe care am făcut-o în insula Chrissi din Grecia. A fost pentru prima dată când am văzut o apă de o culoare paradisiacă și un nisip alb. Insula mai este denumită și  al doilea Caraibe al lumii. Pe bună dreptate.

Această fotografie a devenit reperul meu pentru viitoarele călătorii. Orele petrecute pe insula aceea mi-au oferit multă fericire și libertate. Din acest motiv, de fiecare dată când o privesc imi aduc aminte de acele momente.

Hai să vorbim puțin despre viitor. Ce planuri ai cu blogul tău ? Dar pe plan personal ? Care este următoarea ta destinație și de ce ai ales-o tocmai pe aceasta?

Viitorul pentru mine înseamnă să fiu atentă și conștientă la ce fac și gândesc acum, deoarece momentul de acum îmi crează realitatea de mâine sau ceea ce trăiesc acum este rezultatul gândirii mele de ieri. De aceea, pot să spun că lucrez continuu cu mine să pun în practică ceea ce am învățat de-a lungul timpului, dar cu accent pe momentul prezent. Blogul este și va face parte din mine de acum încolo pentru mult timp. Mi-am creionat idei ce treptat se vor transforma în lucruri concrete.

Următoarea destinație este Grecia, Creta. Se pare că insula m-a reales și mă cheamă din nou la ea. Îmi este un dor nebun de mare așa că abia aștept să fiu din nou pe avion.

Aventurile Mădălinei le puteți urmări pe Facebook, Instagram sau pe blog.

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.