2 min read

În lumea modernă în care trăim, viețile noastre tind să devină haotice. Stilul de viață al persoanelor active, mai ales al celor din zonele dens populate, poate duce la probleme de piele serioase din cauza stresului și a poluării.

Pielea oamenilor din mediul urban este atacată zilnic de către poluarea de gaze, care o acoperă cu un strat invizibil care o poate otrăvi și îi poate crea un aspect tern. Expunerea constantă la un astfel de nivel de poluare poate rezulta în aspect și mai tern, mai uscat, la riduri fine și hiperpigmentare, care în timp pot duce la o lipsă de fermitate a pielii.

Nici o companie de produse cosmetice nu se poate culca pe lauri într-o epocă în care pielea tenului înfruntă cele mai mari provocări cauzate de schimbările climatice și poluare.

Și cum mai mult de 54% din populație locuiește în zona urbană, impactul poluării asupra pielii noastre devine tot mai aparent, ca și nevoia de produse de îngrijirea tenului tot mai eficiente, adaptate să lupte și să ne protejeze de aceste amenințări.

Cam acesta a fost discursul medicului meu dermatolog, atunci când m-am prezentat la un control de rutină. De la niște pete pe brațe am ajuns să primesc o mică ceartă vizavi de starea actuală a tenului meu: deshidratat din cale afară, fără strălucire. În mod evident, avea nevoie de baterii noi.

– Ce e de făcut? am întrebat. Ce recomandări îmi puteți oferi? Mă gândeam cu groază la răspuns fiindcă, asemenea celorlalți medici dermatologi, mă așteptam să-mi recomande produse din gamele premium de pe piață. Ori, știm deja că produsele premium costă, iar rezultatele s-ar putea să întârzie să apară. Alergam în sinea mea de emoție.

– Am convingerea că noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale ți s-ar potrivi mănușă. Este prima gamă românească creată pe baza argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului, pe care au modernizat-o recent cu ingrediente active de ultimă generație: Cobiodefender-ul EMR, complexul Ferulan bogat în acid ferulic. Printre beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală.

Eram plăcut surprinsă. Între noi fie vorba, nu mă așteptam să recomande o marcă românească. Cine nu a auzit de Farmec, uhm? Rareori privesc dermatologii cu ochi buni, însă pe a mea începeam s-o privesc cu multă admirație pentru inițiativa ei. Îmi plac persoanele care susțin economia românească, le admir.

– Știu de ei, îi văd peste tot. Gama lor este disponibilă în magazinele de brand Gerovital şi Farmec, în magazinul online www.farmec.ro, dar și în hypermarketuri, supermarketuri și magazinele de specialitate din țară. Cu siguranță n-o să am probleme să le găsesc produsele. Pe care mi le recomandați totuși?

– În mod evident, ai nevoie de un trio de forță format din apa micelara cu argilă – cu acțiune complexă împotriva poluării, de detoxifiere și eliminare a stresului urban, emulsie demachiantă detoxifiantă și o cremă hidratantă antipoluare SPF 10, care atenuează efectele nedorite ale poluării urbane și electronice. Uite, le-am și notat pe un bilețel. La gradul de deshidratare actual al tenului, probabil e bine să mai adăugăm și fiolele hidratante detoxifiante. Acționează foarte bine asupra tenului, prin faptul că mențin umiditatea la suprafața pielii, însă o și detoxifiază în același timp.

Eram deja încântată. Abia așteptam să văd cum va răspunde tenul la noile produse, însă medicul îmi reteză repejor momentul de reverie:

– Ca să-i redăm tenului luminozitatea, ar trebui să-l îngrijim puțin mai intens, așa că îți notez și o mască detoxifiantă cu cărbune, peel-off. Sunt noile trenduri în materie de curățare a tenului. Și oricum, știi deja, probabil ai citit, că un ten bine curățat este și un ten super luminos.

Încântarea era la cote maxime, așa încât am fost în stare doar de un „Mhmmm”. Medicul continuă:

– În fine, îți adaug pe listă și niște fiole cu Colagen Aslavital. Ai o vârstă, oricât te consideri tu de tânără. Tenul simte și va începe să se arate, așa încât mai bine prevenim decât să tratăm. Prin aportul de colagen și elastină, fiolele astea vor atenua ridurile și vor îmbunătăți elasticitatea pielii.

Cu fiolele astea deja aveam o relație de lungă durată. Le știam de la salonul de cosmetică, unde mă duc la tratament facial o dată pe lună. Poate de-asta la vârsta mea (hah, chiar credeai că o să ți-o spun?) nu-mi dă nimeni mai mult de 25 de ani.

Să mă suni, te rog și să-mi spui cum ți se comportă tenul cu noul ritual de îngrijire zilnică. La ultimul congres la care am participat, ni s-a spus că asocierea dintre argila din Munții Pădurea Craiului, cu efecte regeneratoare fizice puternice, Cobiodefender-ul EMR, un agent antistres esențial pentru revitalizarea metabolismului celular și complexul Ferulan, un antioxidant cunoscut, are beneficii extraordinare asupra tenului. Le-am mai recomandat și altor paciente, au funcționat surprinzător de bine. Să mă suni, da?

Am dat din cap, am zâmbit, am ieșit cu o rețetă pentru petele de pe braț și o listă măricică de produse de îngrijirea tenului. În #caleasprefrumusete, o să le comand online de îndată ce ajung acasă, abia mai am ocazia să mai citesc una, alta despre fiecare produs în parte.

***

Articol scris în cadrul ediției aniversare SuperBlog.

Sursă fotografii-video: Farmec.

 

 

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.
Previous articleNuntă regală în Poiana Brașov
Next articleCum să pui acoperiș visului tău
Veni Vidi Amo s-a născut dintr-o pasiune imensă pentru oameni și locuri vizitate de-a lungul timpului. Speranța mea este că poveștile, fotografiile și informațiile noastre să vă inspire și motiveze să cuceriți, la rândul vostru, lumea și să cunoașteți culturi și oameni noi, mâncare delicioasă și să aveți experiențe memorabile, de povestit peste ani și ani. Dacă ai ajuns deja până aici, înseamnă că împărtășim pasiunea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.