1 min read

Cascada Skógafoss este la doar 30 de km distanta de Seljalandsfoss. Frumusetea ei iti taie respiratia si a devenit una dintre cascadele mele preferate de pe insula. De ce? Fiindca a fost a doua cascada in Islanda fata de care am reusit sa ma apropii destul de mult; este puternica iar sunetul caderii de apa este fermecator; creeaza curcubee incontinuu, spre marea bucurie a micului vanator de curcubee din mine.

Cascada Skógafoss - o comoara ascunsa
Cascada Skógafoss
Cascada Skógafoss - o comoara ascunsa
Cascada Skógafoss

Cascada are 60 de metri inaltime, 25 de metri latime si poti sa ajungi pana sus la ea, cu ajutorul celor 527 de trepte care te conduc sus pe deal. Privelistea e minunata de aici, insa nu este pentru cei cu rau de inaltime.

Cascada Skógafoss - o comoara ascunsa
Cascada Skógafoss

Saga spune ca Þrasi a ascuns un cufar cu aur si nestemate in spatele cascadei, iar in timpurile stravechi, una din fatetele cufarului se putea inca vedea iesind din apele cascadei. Intre anii 1639-1671, au existat trei frati, fiii lui Ámundi, care si-au pus in cap sa gaseasca si sa scoata cufarul din cascada. Dintr-odata, s-au uitat in directia opusa cascadei si au vazut ferma in flacari. S-au decis sa se intoarca, doar ca sa-si dea seama ca, aparent, nici un pericol nu plana asupra fermei. Mai tarziu, s-au reintors la cascada, decisi sa nu mai fie pacaliti de nici o inchipuire. Chiar pe cand erau aproape de a scoate cufarul din cascada, unul dintre inele s-a rupt iar acesta a ramas in urma. Acest inel este acum expus in muzeul din Skógar.

Cum ajungi la cascada Skógafoss

Cascada este vizibila de pe Ring Road (Route 1) iar parcarea este la doar un km de sosea.

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.