Vă mai aduceți aminte cu siguranță de discuția purtată cu prietena mea, în toiul pregătirii pentru ridicarea casei noi și necesarul de materiale.
Am lăsat-o în pace iarna aceea, n-avea rost să o tot bat la cap. Să întreb ce? Mno, ai contactat Casa de Comenzi? Cum a fost? Te-au sfătuit cum trebuie? Ai făcut lista cu necesarul de materiale? Dar cu testimonialul video cum ai făcut până la urmă? Nah, știți voi… iarna nici iarba nu crește.
M-am întâlnit însă cu ea după aproape un an, la sfârșitul toamnei acesteia, la petrecerea de casă nouă. Da da, în acea casă nouă. Absolut superb le-a ieșit proiectul, atât pe exterior cât și pe interior. Așa că mi-am permis s-o iau la întrebări.
– Hai spune-ne Roxi, cum a fost cu ridicarea casei? Poate dai idei și altora.
– A fost obositor, dar nici pe departe atât de stresant și de complicat pe cât mi-aș fi imaginat. Cred că o să-ți fiu recunoscătoare toată viața pentru recomandarea ta. Lui Călin i-a plăcut imediat ideea, am tot analizat Casa de Comenzi și, într-un final, i-am contactat. A mers totul strună. Le-am comunicat dorințele noastre, ei ne-au sfătuit în consecință legat de necesarul de materiale și de ce un tip de material ar fi mai bun decât altul. Au avut atât de multă răbdare cu noi, încât la un moment dat ne simțeam chiar vinovați.
– Și recenzia video, cum a fost până la urmă?
– Am filmat livrarea și am primit reducerea aceea de 100 de lei la comandă. Întocmai cum ne povesteai tu!
– Cât mă bucur că a ieșit totul bine. Nici n-ai idee.
– Să știi că și noi! Treaba asta cu ridicarea casei a mers relativ repede și ușor. Cu echipa potrivită de meșteri, orice merge strună. Însă ne-am poticnit la acoperișul casei. Am avut mari emoții! Un amestec interesant de panică și nebunie.
– Păi de ce? Nu pricep. Nu ați apucat să discutați și despre acoperiș la primul contact, când ați făcut lista pentru necesarul de materiale?
– Așa ar fi trebuit să facem, dacă știam ce vrem de la bun început. Din simplul motiv că nu eram hotărâți ce fel de acoperiș ne dorim: din țiglă metalică sau din tablă cutată zincată? Și-am tot amânat decizia până când casa era aproape ridicată și nu avea acoperiș. Ai mai pomenit tu așa ceva? Și numai bine, fiindcă în final n-a fost nici una, nici alta.
– Mie îmi păreți super amuzanți cu indecizia voastră! le spun râzând. Cum să porniți proiectul fără să aveți și partea asta discutată și materialele comandate?
– Ne tot spunem că altă casă nu mai ridicăm. E evident că nu facem față stresului. Însă, știi tu, în final nu se știe niciodată… Am rezolvat sunându-i pe cei de la Casa de Comenzi, pe o voce super panicată, și nah… admițând că suntem cu capul în nori și am uitat de acoperiș și chiar avem nevoie de unul (ieri, dacă este posibil) ca să putem trăi în casa aia… și…
Mă uit la ea cu ochi mari, în așteptarea continuării. Șiiiiii?
– Siiiii… ne-au spus că am sunat la fix fiindcă acum ne pot recomanda și Divizia de Acoperișuri, care ține tot de brandul Vindem-Ieftin.ro, specializată în mod evident doar pe așa ceva. I-am sunat repejor, le-am explicat situația și apoi ne-au lovit în cap: Sigur, vă putem fi de folos. Ce fel de acoperiș de casă doriți? Ăăăăăăă…. Păi ce ne puteți recomanda? Avem așa: țiglă metalică Bilka, tablă Lindab, țiglă metalică Viking Pruszynski, țiglă metalică Wetterbest, tablă cutată și câte și mai câte. Știi cum eram? Ca la un bufet suedez la un eveniment simandicos, unde aveam toate cărnurile și sosurile din lume în față și nu știam cum să le asortez. Ca nu cumva să sfârșesc cu ceva dulce, sărat și amar în același timp, în aceeași farfurie.
Nu reușeam să mă abțin, râdeam atât de bine la povestea lor. Încercam să mi-i imaginez în panica și indecizia momentului, în speranța că alegerile lor nespecializate n-o să-i aducă în situația de a avea o struțocămilă pe post de acoperiș.
– Noroc cu cei de la această Divizie, că-s oameni cu experiență și empatici și ne-au dibuit un-doi. Ne-au adresat întrebări ajutătoare, era clar că nu știam ce vrem. Până în momentul respectiv, toate acoperișurile ni se păreau exact la fel. Eiiii dar, când au început să ni le enumere și mai apoi să ne invite să le analizăm puțin pe site-ul lor, parcă am început să prindem curaj.
– Și ce ați ales până la urmă?
– Aveam eu un pitic pe creier legat de aspectul mediteranean al caselor și am ales în final țigla ceramică Omega 10 Mistral. M-a atras aspectul cald mediteranean și se asortează și cu personalitatea mea, și-mi face cu ochiul. Nu mă încânta ideea de acoperiș tablă Bilka, nici acoperiș tablă Viking Pruszynski. Țigla aleasă de noi era fabricată din argilă de calitate, cu o rezistență mecanică ridicată și mai era și ușor de montat. Să nu dăm prea mari bătăi de cap meșterilor. Ne doream ceva cu adevărat de calitate – deși toate opțiunile prezentate erau de calitate, ca să nu ne plouă în casă, înțelegi? Aveam o mică traumă de când eram mică și locuiam la etajul trei cu ai mei. Acoperișul blocului era atât de dezastruos, încât la ploile de vară ni se prelingea apă pe lângă panoul de siguranță. Vecinii de la patru, bieții de ei, nici nu vreau să mă gândesc ce aveau în casă, dacă la noi se petrecea așa.
– Arată într-adevăr foarte bine culoarea asta la acoperiș. Îi dă un aer exotic!
– Călin încă nu s-a obișnuit cu tonul cald al acoperișului, însă nu-i timpul pierdut. Încă nu ne mutăm de aici, și râde.
– Restul sistemului de acoperiș l-ați rezolvat tot prin ei?
– Da, nu i-am mai lăsat în pace după ce am ales tipul de țiglă. Am tot discutat și în final am ales un acoperiș cu toate dotările. Ca la mașină. Așa că am luat și un sistem coș de fum, EcoHORN PLUS, mai ales datorită asigurării unui randament maxim a sursei de căldură. Am mai pus pe listă niște ferestre de mansardă din lemn stratificat. Un sageac metalic, fiindcă mergea la toate tipurile de acoperiș, inclusiv la cel ales de noi. Și ca să completăm acoperișul, am ales și un sistem pluvial ROOFART Scandic ZINC.
– Foarte bine! Filmare, ai făcut filmare?
– Da da da, devin expertă în recenzii video. Nu ratam eu ocazia de a primi o altă reducere de 100 de lei la comandă. Aș fi făcut mai multe, dar nu se putea. Și oricum, imaginează-ți că eram atât de încântată că urma să avem acoperiș în curând, încât aș fi făcut orice. Cu acoperișul ăsta, Carmen, mi se îndeplinea un vis. Și puteam trăi în sfârșit în el, mulți ani de-atunci înainte!
***
Articol scris în cadrul ediției aniversare SuperBlog.
Sursă fotografii: Vindem-Ieftin.ro
Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.
Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.
[…] Cum să pui acoperiș visului tău […]