3 min read

În ultimele luni am avut de lucru până peste cap. Un job full-time solicitant, plus scrisul constant pe blog (un articol nou la fiecare 2-3 zile) m-au adus repejor la concluzia că trebuie neapărat să schimb ceva pentru a evita un burnout de zile mari. Așa că am început un nou stil de viață. Unul care include mese la ore fixe, mai multe salate, semințe, legume și fructe, fără grăsimi și prăjeli. Beneficiile de a schimba prefixul în încercarea de a mai trage de viața bună cum pot.

În virtutea noului de stil de viață adoptat – și-n urma căruia, apropo, mă simt incredibil de bine – am inclus mai multe plimbări la ceas de seară. Se spune că-s sănătate curată și țin doctorii deoparte. Majoritatea prietenilor noștri sunt medici, așa că e destul de ciudat.

Una duce la alta, așa încât în entuziasmul meu de copil mare, într-un cumul de principii noi de viață sănătoasă, am zis că stilul trebuie completat și de niște sucuri proaspete. Așadar, mi-am reevaluat și strategia de mic-dejun. Duse sunt zilele când mă trezeam și mă apucam direct de lucru, sărind peste, pesemne, cea mai importantă masă a zilei.

Nu sunt genul de persoană al cărei nivel de energie crește de la 0 la 100% atunci când se trezește, așa că, pentru a fi productivă, am nevoie de un plan bine pus la punct pentru o dimineață perfectă și de acolo încolo, o zi foarte bună.

Cum arată dimineața mea perfectă

Trebuie să va mărturisesc că nu îmi iese chiar întotdeauna, dar atunci când iese, îmi dă un boost pentru tot restul zilei. O stare de Zen continuă. Mă face capabilă să zâmbesc în situații critice și cunoscându-mă așa cum mă cunosc, nu e lucru puțin.

Pentru o persoană care ar dormi 27/24, mă trezesc destul de devreme. Ideal, pe trilul plin de bunadispozitie al perușului din camera de vizavi. În zilele de vară, este tocmai cel care dă trezirea în casă.

Mă grăbesc să fac voioasă patul. Ce sentiment mai bun de împlinire decât acela că te-ai trezit și deja ai tăiat o sarcină de pe listă cu prima realizare a zilei? Sau cu faptul că, atunci când ai ordine și curățenie în jur, funcționezi mult mai bine întreaga zi.

Mă îndrept spre living, pentru a-mi face sesiunea zilnică de stretching și yoga. Încerc să-mi grăbesc prin asta trezirea, altfel ajung la prânz și sunt abia semi-trează. A doua sarcină tăiată de pe ToDo-ul zilnic, iar dispoziția mea se simte vădit îmbunătățită.

Încerc un duș rapid, în care-mi adun gândurile pentru ziua care stă să înceapă și încerc să-mi fixez o listă de sarcini serioase de lucru și ici, colo niște idei de articole pentru blog. În mai mult de 13 ani de muncă și încă tot n-am învățat cum să funcționez fără ToDo lists. Dacă nu le am, nu mă simt întreagă.

Abia apoi reușesc să ajung la partea preferată a fiecărei dimineți: micul-dejun. Unul nici prea-prea nici foarte-foarte. Încerc să am farfurii cu ingrediente cât mai colorate, asamblate într-un mod cât mai creativ, cu alimente de calitate. Mă joc cu mâncarea dacă trebuie, dacă asta înseamnă să mănânc sănătos și să trăiesc în final cât mai bine. Ei, dacă acest mic-dejun sosește la pat în zilele de weekend sau de răsfăț, cu atât mai frumoasă dimineața.

Cafeaua nu este printre preferatele mele – cel mai aproape de ea am ajuns consumând Capuccino. Sau ceai negru cu lapte, însă acesta este păstrat pentru a completa gustarea dintre mese. Așa că am înlocuit cafeaua cea de toate diminețile cu suc proaspăt de fructe și legume, cu un conținut ridicat de fibre. Parcă vă și aud. Stai așa, conținut ridicat de fibre? Se știe că sucurile proaspete pierd din aportul de fibre.  Așezați-vă cuminți lângă mine, să vă povestesc ceva.

Despre întâlnirea cu noul prieten

Vă povesteam despre stresul meu cu lucrul în ultima perioadă și despre cum am încercat ceea ce unii numesc terapie prin cumpărături. Așa că m-am pus pe căutat storcătoare, evident.

Dacă totuși credeați că e lucru ușor să decizi asupra unui storcător de fructe, vin eu și vă dau jos din corcoduș. Nu e. Nu e, fiindcă piața oferă prea multe variante. Și ia ghiciți pe umerii cui revine sarcina de a filtra între variantele inspirate și cele mai puțin inspirate? Exact, ai mei.

În final, le-am împărțit în două categorii: centrifugale și cu stoarcere lentă prin presare la rece. Era cât pe ce să aleg unul cu centrifugă, până am dat de unul cu potențial mare din a doua categorie. Tot documentandu-mă despre modelele de generație nouă, au ajuns să-mi placă atât de mult încât m-au câștigat iremediabil.

Vine o vreme în care dezideratul nostru devine cel de a trăi sănătos și facem salturi imense de la tot ce știam înainte pentru a ne integra cât mai bine în noul stil de viață. Vă salvez câteva ore bune de documentare și vă spun de ce am ales astfel de storcător cu stoarcere lentă, prin presare la rece:

  • Spre deosebire de storcatoarele cu centrifugă, cele cu stoarcere lentă prin presare la rece nu aereaza sucurile în aceeași măsură în care o face prima categorie de produs
  • Tocmai de aceea, sucurile stoarse lent și presate la rece păstrează integral vitaminele, mineralele și antioxidanții din fructe, legume și frunze, pentru că proprietățile lor nu sunt modificate de temperatură sau forțe de frecare.

Așa că am ajuns pe pagina producătorului ca să aflu și mai multe. M-a atras silențiozitatea produsului. Sunt sensibilă la zgomote, îmi vine să las totul ca să plec în lume. Așa că mi-am dat silința să văd acest storcător la lucru în tot felul de filmulețe de pe canalul lor de YouTube și pagina de Facebook. Era într-adevăr silențios!

Pe lângă inovația de generație nouă pe acest produs, producătorul mai oferea încă ceva despre care nu auzisem până atunci: posibilitatea de a testa produsul acasă, timp de 4-5 zile, înainte de a-l cumpăra. O idee excelentă, mai ales pentru Toma necredincioșii ca mine. I-am sunat, le-am comunicat produsul pe care mi-aș dori să-l testez, iar în scurt timp l-am primit acasă prin curier, căruia i-am achitat taxa de garanție.

A fost dragoste la prima lipsă de zgomot în bucătărie, cât era în funcțiune și apoi cred că am trecut la nivelul de suflete pereche după prima gură de suc. I-am anunțat pe cei de la Hurom că sunt convinsă, aceștia urmând să îmi expedieze un storcător nou nouț, iar eu să predau curierului aparatul de test.

De fapt, amintirile acestea de la prima noastră întâlnire și începutul relației vi le spun privind modelul Hurom H-AI One Stop cu inimioare în ochi, pe blatul de bucătărie, la un pahar de viață sănătoasă din morcovi, țelină Apio, sfeclă și o portocală. 100% natural. Într-una din nenumăratele dimineți perfecte, în loc de cafea înainte să mă apuc de muncă. Și e așa de simpatic, cu atâtea povești în program! Tocmai îmi povestea cum s-a simțit când a fost curățat ieri cu periuțele din pachet, sub un jet mediu de apă și cum i-au fost așezate piesele pe suportul din dotare, la uscare. Într-o bucătărie mică precum a noastră, detalii mici ca acestea fac diferența.

Simplu de folosit, simplu de curățat!

Simplu, nu? 😉

Geplaatst door Hurom Romania op Vrijdag 4 augustus 2017

Hai, îndrăznește și tu să ai dimineți perfecte!

***

Articol scris în cadrul ediției aniversare SuperBlog.

Sursă fotografii-video: Hurom (website, pagina de Facebook).

 

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.
Previous articleÎntâlnire cu fluturași în stomac
Next articleDacă Spider-Man poate, poți și tu!
Veni Vidi Amo s-a născut dintr-o pasiune imensă pentru oameni și locuri vizitate de-a lungul timpului. Speranța mea este că poveștile, fotografiile și informațiile noastre să vă inspire și motiveze să cuceriți, la rândul vostru, lumea și să cunoașteți culturi și oameni noi, mâncare delicioasă și să aveți experiențe memorabile, de povestit peste ani și ani. Dacă ai ajuns deja până aici, înseamnă că împărtășim pasiunea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.