4 min read

Nina mi-a dat sentimentul unei persoane pozitive, mereu indragostite de viata, de frumos si de oameni, usor romantica. Asa o fi oare? Va las sa o descoperiti si sa trageti propriile voastre concluzii!

Veni Vidi Amo!: Cine se ascunde în spatele proiectului Happy Place? Spune-ne cât mai multe despre tine.

NinaNumele meu este Nina. Sunt un om îndrăgostit de viață, de oameni, de natură, de călătorii. Un om care se descoperă și redescoperă în fiecare zi prin experiențele trăite. Ador soarele dimineții, mirosul cafelei, duminicile leneșe în doi, aerul curat și liniștea pădurii, plimbările mână în mână pe străduțele înguste ale unui oraș nemaivăzut, cărțile, florile, animalele, oamenii care cred în ei și își urmează visele… cireșele, plimbările cu bicicleta, culoarea în toate formele ei, sentimentul de a fi aici și acum – în momentul prezent – și de a savura micile bucurii ale vieții.

Ce anume te-a determinat să scrii despre călătoriile tale?

Am avut dintotdeauna o înclinație către scris, deși am ținut-o închisă într-un sertar pentru mult timp. Și acum am momente în care mă forțez să scriu și nu pot, și momente în care inspirația vine pur și simplu. Am învățat să o las să vină, să nu o forțez – cred cu tărie că ceea ce simți transmiți dincolo de cuvinte – așa încât prefer să scriu când sunt în writing mood.  Cât despre blog și călătorii – impulsul a venit în urma unui curs de travel writing care mi-a apărut în Inbox – mi-am dat seama atunci că pot împărți și cu alți oameni experiențele mele, locurile vizitate, sentimentele trăite, redescoperirea … că am primit atât de mult de la Dumnezeu și că pot da ceva înapoi altora, că pot contribui cumva la starea lor de bine… Sunt pasionată și determinată să trăiesc viața exact așa cum mi-o doresc și să îi inspir și pe alții să își trăiască visurile. Uneori e nevoie de multă muncă cu tine, însă recompensele unei vieți trăite conștient, în ritmul tău și în stilul tău sunt inimaginabil de frumoase!

Care ți se par cele mai mari iluzii pe care le au oamenii legat de călătorii?

Cred că mai degrabă există preconcepții legate de călătorii. Una dintre ele – faptul că pentru a călători ai nevoie de mulți bani. Depinde ce îți dorești și unde vrei să ajungi. Există locații frumoase unde poți călători cu bani puțini (chiar mai puțini decât te-ar costa un weekend la noi la mare) și locații de lux, mai puțin accesibile. Și multe altele între ele. Chiar și pentru aceeași destinație poate exista o diferență majoră de buget in funcție de ce îți dorești.

O altă preconcepție pe care am întâlnit-o – francezii, nemții, austriecii sunt foarte reci și neprimitori. Eu am avut parte de niște experiențe fantastice, cu oameni calzi, primitori, care m-au făcut să mă simt răsfățată și acasă.

Din experiența proprie, îmi dau seama că fiecare călătorie produce transformări în interiorul nostru, ne determină să ne reevaluăm constant, să vedem lucrurile diferit, să percepem oamenii și valorile care ne înconjoară altfel. La ce nivel consideri că te-ai transformat de pe urma călătoriilor tale ? Regreți vreuna dintre aceste schimbări?

Consider că deschiderea, libertatea și noua perspectivă pe care ți le oferă călătoriile aduc schimbări la nivel profund. Fiecare nouă călătorie mă îmbogățește, atât ca experiență, cât și din punct de vedere spiritual. După fiecare loc nou vizitat mă întorc un om nou, pentru că nu mai pot fi cea care eram înainte de această experiență. Am mai adăugat niște cărămizi la dezvoltarea mea ca om, la modul de a gândi, de a trăi, de a fi. Cred că acest lucru este de altfel valabil pentru fiecare experiență și fiecare clipă a vieții noastre, însă călătoriile ne oferă o altă intensitate, deoarece au darul de a ne scoate puțin din zona de confort și a ne arăta și alte fațete ale lumii, alte moduri de viață, de gândire. Sunt recunoscătoare pentu toate șansele pe care mi le oferă viața – să cresc, să trăiesc, să iubesc. Mai mult și mai frumos in fiecare zi.

Multora le place să citească picanterii din timpul călătoriilor noastre ; despre experiențe care restabilesc încrederea în umanitate, dar și despre experiențe mai puțin pozitive – mai ales că intervin numeroase prejudecăți legate de diverse popoare sau destinații. Povestește-ne despre experiențele pozitive, dar și despre cele negative din călătoriile tale și care a fost impactul lor asupra ta.

Sunt fericită să pot spune că majoritatea experiențelor mele au fost unele pozitive. Sau am ales să le văd așa. Cele mai puțin pozitive, ca să zic așa, au fost legate de așteptările pe care mi le-am creat despre o anumită locație – oraș, hotel, etc. În astfel de cazuri, dacă nu pot schimba nimic, încerc să ignor neajunsurile și să văd partea bună a lucrurilor, să mă bucur de vacanță și de timpul petrecut acolo. Cred că am devenit mai tolerantă, cu fiecare călătorie nouă pe care o întreprind.

Care este cea mai mare împlinire a ta în viață, până acum ? Dar obținută de pe urma blogului?

Familia și oamenii dragi care mă înconjoară – aceasta este cea mai mare împlinire a mea. Cât despre cea mai mare împlinire de pe urma blogului – curajul de a mă expune așa cum sunt și de a-mi asuma propria părere.

Dacă te-ai putea întoarce în timp, cu 5-10 ani, ce i-ai spune tinerei Nina?

Ai încredere! Ai răbdare! Ești minunată!

Am scris și un articol despre lecții pe care le-am învățat în timp.

Cred că sumarizează cam tot ce mi-ar fi plăcut să știu acum 5-10 ani.

Eu, de exemplu, găsesc inspirație și motivație în lectură, filme, muzică și oameni. Mă fac să vibrez, mă provoacă intelectual, mă încarcă de multe ori cu energie. În ce găsești tu inspirație ca să mergi înainte, să scrii, să faci tot ceea ce ai de făcut ? Ce anume te motivează ? Ce anume te pune în mișcare?

Mă încarc cu energie petrecând timp de calitate cu oamenii dragi, făcând mișcare (yoga, cycling, jogging), rasfatandu-mă la o ședință de masaj sau meditând. De asemenea, citesc foarte mult și îmi place să mă provoc intelectual invatatand tot timpul lucruri noi, așa încât în orice moment mă vei găsi făcând o nouă școală, un nou curs, documentându-mă, învățând skilluri noi.

Ai o poză preferată făcută într-una din călătoriile tale?

Am mai multe poze preferate, majoritatea cu peisaje din natura locurilor pe care le-am vizitat. Poza pe care am ales-o este făcută în timpul unui circuit cu bicicleta în jurul lacului Millstatt din Austria. 

Hai să vorbim puțin despre viitor. Ce planuri ai cu blogul tău ? Dar pe plan personal ? Care este următoarea ta destinație și de ce ai ales-o tocmai pe aceasta?

Am planuri mari în toate domeniile vieții mele. O să continui să scriu despre destinațiile și experiențele mele, însă îmi doresc foarte mult nu doar să inspir, ci și să motivez și să ajut alți oameni (în principal femei) să își trăiască viața visurilor lor. Lucrez intens la un proiect nou, pe care urmează să îl lansez în câteva luni.

Încă nu am stabilit următoarea destinație – dar cel mai probabil va fi undeva în Italia – pentru a mia oară (rade) Iubesc această țară și îmi doresc să explorez fiecare colțișor al său. Este o țară care are atât de multe de oferit – începând de la istorie, artă, peisaje, până la mâncare. Mamma Mia!

Aventurile Ninei le puteți urmări pe Facebook, Instagram sau pe blog.

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.