3 min read

Toată viața mea am avut un stil vestimentar simplu, relativ banal și plictisitor. Un fel de două feluri. Un Tomboy amestecat cu un stil super casual. Cunoașteți, probabil, momentul acela în care accepți o promovare (la care, fie între noi vorba, visam de hăăă-hăăă) și muțiți, brusc: Darn! Noua fișă a postului presupune să mă prezint la birou într-un stil, uhhh, diferit? Cât de diferit? Elegant? Office? Sexy? Cred că nu mai vreau nici o promovare, e ok.

Trebuie să încep în noul departament abia din 15 noiembrie. Am timp să fac ce știu eu mai bine cu viitoarele colege. Să fiu cel mai bun professional stalker în viață. Dacă unii au rezoluții de an nou, eu am rezoluții de săptămână nouă. Vineri fiind, mi-am propus ca de luni să încep să le vânez pe fete și să încerc să împrumut de la ele idei de outfituri. Așa că le-am lansat și o provocare, pe măsura lor și pe inima mea. Ce-ar fi dacă am prelungi Halloween-ul și am crea outfituri, zilnic, cu aceeași pereche de blugi de damă? Andreea s-a dat rapid la o parte, va fi în concediu. Mai rămânea Lavinia. La cum o cunosc, sigur acceptă provocarea. Și a acceptat!

Viitoarea mea colegă își alesese o pereche de jeanși skinny albaștri. Aproape rupți în genunchi. Știam că-i plac provocările, dar nu mă așteptam să ridice mingea la fileu.

Bun. Să purcedem, zic.

Lunea este și ziua voastră preferată din săptămână? I know, right? După un sfârșit de săptămână plin de bumtzi bumtzi, simțim deja de vineri seara că vom fi obosiți luni dimineața!

Și apare Lavinia mea cu o bluză roz pastel, niște balerini animal print și un pardesiu alb lejer. Asortați cu ochelari de soare și un ruj roșu închis. O ținută care voia să fie lejeră, dar nu prea, leneșă dar cu o atitudine de zile mari. Și știți cum a muncit toată ziua? Spre sfârșitul orelor de muncă, deja începea să-și noteze idei pentru ținuta de a doua zi. Nu prea voia să spună multe, să-mi fie surpriză.

Și surpriză a fost, fiindcă marți a strălucit de-a dreptul! Trecută de șocul începutului leneș de săptămână, începea să se acomodeze și cu provocarea, așa încât văd că apare în aceeași pereche de jeanși asortați cu o cămașă albă și o bluză albă cu dungi negre deasupra. Ținuta, îmi spuneam în sinea-mi, ar fi fost super banală, nu foarte diferită de ceva ce aș fi purtat și eu, dacă nu purta niște încălțăminte de damă cu toc – stiletto, evident și o gentuță asortată. Genială a fost tocmai alegerea de a asorta gentuța cu un set de bijuterii vintage, inel și cercei. Demențiali! Și uite așa, o ținută banală, în mâinile potrivite, devine super chic.

Ceilalți colegi intrau în birou, îmi povestea, și întrebau ce e cu schimbarea asta bruscă în vestimentație. Așa-i când obișnuiești oamenii cu un stil office, sexy și atrăgător – fuste care-ți arată formele și curbele, cămăși și bluze cu decolteuri desuete, picioare lungi, lucrate cu îndemânare la sală. Începi să apari puțin mai acoperită și își spun că ești ciudată. Ce ti-e și cu bărbații ăștia!

Următoarea zi a asortat la perechea de jeanși o bluză roz pastel, ușor transparentă, cu mâneci ¾, o eșarfă în nuanțe de roz cu negru, o curea pământie și o pereche de botine cu toc, pe gleznă. O fi fost mijlocul săptămânii, dar Lavinia arăta ca o divă și dusese ziua de miercuri la noi înălțimi! Știa să-și asorteze cizmele alea cu o atitudine de zile mari.

Un coleg își iți capul pe ușă, cât să întrebe Mai durează provocarea asta a voastră? O vrem pe Lavinia înapoi! Lavinia, nu mai pierde pariuri, te rugăm noi mult. Nu știau ei că fata noastră era unde era de bunăvoie, nu de necesitate.

O fi fost puțin dezamăgit bietul de el când Lavinia a apărut joi dimineața tot în blugi, asortați cu o bluză largă vernil, o pereche de sandale bej cu toc, o eșarfă albă, niște ochelari de soare care o făceau super provocatoare și cu același ruj roșu închis, în geantă. Îi spun, pe un sarcasm finuț, că rujul se poartă pe buze, nu în geantă. Da, da, știu, însă am o întâlnire diseară. Trebuie să arăt sexy cumva. Cu sandalele astea cu toc n-o să spun mare poveste. Și în loc să mă învețe una și alta, că doar eram în perioada de stagiu, ne punem pe povești nemuritoare pe tema întâlnirii ei amoroase. Cine e, cum l-a întâlnit, unde, dar mai ales când?

Vineri ardeam de nerăbdare să aud despre întâlnirea Laviniei. Mă așteptam să apară într-o ținută super casual, sport, ca după o noapte de beție. Deh, casual Friday. Știți voi. Dar când colo, ce să vezi? Apare Lavinia cu o bună dispozitie de zile mari, plină de energie, toată un zâmbet. Aceiași jeanși, asortați la un top galben, colier lung, subtil și un blazer maroniu la aceiași balerini pe care-i purtase și luni. Alunecă pe scaun în povești despre întâlnirea din seara trecută, despre cât de amuzantă este noua ei cucerire și despre cum au în weekend o alta. Merg la o petrecere împreună.

O privesc descumpănită și mă asigur să-i reamintesc, Uhm, Lavinia draga mea, sper că ești conștientă că provocarea noastră se încheie abia duminică la miezul nopții. Ceea ce înseamnă că va trebui să scotocesti după creativitatea în încropirea unei ținute pentru petrecerea de sâmbătă seara. Jeanși, Lavinia, jeanși. Nu uita!

Nu-ți face griji, mă liniștește imediat, am deja o ținută în minte. O să meargă de minune cu o cămașă din dantelă transparentă, cu un guler dens tot din dantelă.

Perfect, o să-ți arate formele și-o să-i duci gândurile sub cămașă, sunt sigură.

Duminică dimineață îmi trimite pe WhatsApp poze cu ținuta de la petrecere. Im-pe-ca-bi-lă! Mai în glumă, mai în serios, îi spun că și-a câștigat o duminică lejeră în familie, la ai ei. Doar nu carecumva să uite jeanșii acasă.

Spre seară, primesc o altă poză din partea ei: jeanșii erau la purtător, asortați cu o cămașă slim din denim, o vestă lungă, până aproape de genunchi, din material lejer și fluid, bej, cu niște espadrile subtil argintii și un ceas finuț, cu cadran mic, cu o curea din fluturași.

Era evident, cineva era îndrăgostită lulea! Doar atunci arunci pe tine, ca prin magie, o ținută romantică pentru a-ți vizita părinții. Easy like a Sunday morning!

***

Articol scris în cadrul ediției aniversare SuperBlog.

Fotografii: site-ul Answear.

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.
Previous articleCum am pornit la drum…
Next articlePorcușorii cei isteți își fac upgrade la coteț
Veni Vidi Amo s-a născut dintr-o pasiune imensă pentru oameni și locuri vizitate de-a lungul timpului. Speranța mea este că poveștile, fotografiile și informațiile noastre să vă inspire și motiveze să cuceriți, la rândul vostru, lumea și să cunoașteți culturi și oameni noi, mâncare delicioasă și să aveți experiențe memorabile, de povestit peste ani și ani. Dacă ai ajuns deja până aici, înseamnă că împărtășim pasiunea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.