3 min read

Master Chef la mine acasă? Da, da, în bucătăria cea nouă, care inspiră confort. Cu toții ne imaginăm că suntem cei mai pricepuți în ale gătitului, însă puțini dintre noi ajung să aibă o idee cu adevărat practică despre organizarea și decorarea propriei bucătării. Nu ne naștem cu asta, vine din multă muncă de căutare pe site-uri de specialitate.

Acum 5 ani, când ne-am mutat în casă nouă, ne-am dorit să facem din bucătăria noastră la pièce de résistance. Asta doar fiindcă suntem cei-mai-pofticioși pofticioși în viață. Ochii văd, stomacul cere, așa că dăm fuga mereu în bucătărie să ne provocăm propria imaginație. Și nu e doar un fel de-a zice. Efectiv ne place să gătim toate mâncărurile la auzul cărora cei din jur strâmbă din nas sau ne privesc neîncrezători.

Îmi aduc aminte că multe apartamente cu potențial au fost rase de pe listă din simplul motiv că nu aveau o bucătărie de mărimi generoase, care să poată reuni cam tot ce aveam noi (și prin noi, vreau, de fapt, să zic eu) în minte: o parte dedicată jocului de-a chimia în tigaie, o alta în care să putem sta la taifas dimineața, la o cafea sau cu prietenii, în vizită. Un colț suficient de cosy în care să mai pot butona și un laptop, între cuptor și plită, în timpul procesului de magie.

Evident, oricâte idei ai avea, ți-e mai greu să le pui cap la cap singur, așa că ai nevoie de specialiști. Unul suficient de bun care să-ți asculte ideile și să le așeze într-un proiect de design interior, care să te ungă pe suflețel; un altul cu produse de calitate superioară, extrem de funcționale și originale care să aducă la viață ideile primului.

Odată mariajul dintre cei doi consumat, ta-daaaa, primești și tu bucătăria mult visată. Cum am amenajat-o și decorat-o pe a noastră? Pragmatic cu o aromă de sensibilitate, întocmai după chipul și asemănarea noastră.

În primul rând, am înlocuit gresia cu parchet, ca să dăm naștere unui sentiment de intim. Știu ce veți spune: dar uleiul care sare din tigaie ajunge pe parchet și de-acolo toată murdăria se lipește de pata respectivă; nu le mai scoți nici cu slujbe. Vin eu și vă contrazic: toate astea pot fi evitate dacă știi ce faci. Pui un capac la oale și tigăi – în cazul nostru, din colecția Eclipse Line – din aluminiu, fiindcă îți dorești echipament de calitate și rosii, fiindcă îți mai dorești să fii inspirat în timp ce gătești, iar astfel ai grijă nu doar de parchet, dar și de plită și de blat. Apoi, am înlocuit faianța cu tapet și sticlă securizată. Se curăță cu aceeași ușurință, dar arată diferit față de marea majoritate a celorlalte bucătării.

Master Chef la mine acasa - SomProduct

În partea inferioară blatului am poziționat mașina de spălat rufe – n-am mai dus-o până în baie, ca să îi prelungim durata de viață; cică aburii din baie sunt motivul principal pentru care multe astfel de mașini se strică înainte de vreme. Puțin mai încolo, am așezat și o mașină de spălat vase – mare om, mare caracter cel care a inventat-o. Să aibă sănătate! Iar in corpurile superioare blatului, am așezat tacticos niște cănifarfurii și boluri din porțelan, cu un design extrem de versatil, ca de altfel întreaga colecție White Basics.

Blatul nostru se continuă cu o plită și o hotă puternică, demnă de bucătarii din noi. Ca să ne fie totul ușor și practic, în corpul de sub plită ne-am așezat cele trebuincioase preparării mâncărurilor pe plită, împreună cu toate condimentele lumii și multe tacâmuri, tot din colecția Eclipse Line, cât mai versatile, fiabile și cu un design cât mai inovativ, ca să ne fie doar la o întindere de mână, doar în caz că am uitat să le așezăm când pregăteam masa. Ah, era să uit. Tot aici am organizat și formele mici pentru prăjituri și brioșe, precum și seturile de ornat tort și nelipsitele mănuși de cuptor, din colecția Pebbly. Pe lângă designul nou și modern în culori vesele și proaspete – tot roșii, bien evidemment – mai combină și materiale antibacteriene, care impedică acumularea de microbi pe mănușă.

În partea opusă plitei, am așezat cuptorul electric, ca să avem calea liberă pentru manevre periculoase, iar sub el, toate formele mari de copt. Deasupra lui am așezat cu grijă prosoape de bucătărie din colecția lui Jamie Oliver, din bumbac, cu imprimeuri și mesaje care să contribuie la caracterul încăperii.

Puțin mai încolo de cuptor, am poziționat un corp de mobilier care ține loc de cămară, iar lângă el o mică bibliotecă plină ochi cu tot felul de cărți de rețete și reviste culinare, care să ne inspire zi de zi sau să ne aducă răspunsuri atunci când Google nu are chef de lucru. Cum să vă zic, merge perfect cu acel colț cosy, super cochet, pe care l-am așezat tocmai în partea opusă micuței biblioteci, la masă. Nu vă imaginați nu-știu-ce, e o banchetă cu perne în nuanțe de roșu, cu o masă și două scaune, câteva plante verzi pe pervazul geamului, colțul de intimitate și lectură din propria bucătărie. O lume doar a noastră, dincolo de sfârâit de tigaie și alarme de cuptor. Abia atunci când am gustat complet din acel spațiu, am înțeles mai bine de ce toți cei care ne vizitează, aleg să-și petreacă timpul cu noi in acel colț.

Master Chef la mine acasa - SomProduct

L-am lăsat ultimul, dar nu fiindcă e cel mai insignifiant, ci pentru că e micul stăpân al încăperii. Pe o măsuță lângă micuța bibliotecă, stă așezată găina casei: perușul nostru Otto. Măsuța Ela pe care este el așezat, se integrează perfect în designul și funcționalitatea bucătăriei, oferindu-i o notă de eleganță. Din MDF și lemn de pin, ne-am distrat maxim timp de 10-15 minute cât am montat-o. Tare are grijă de el și mai este și ușor de întreținut pe deasupra.

Master Chef la mine acasa - SomProduct

Prin modul în care am organizat-o și decorat-o cu produsele SomProduct, bucătăria asta dragă a căpătat un suflu nou și original și ne-a fost gazdă multor petreceri de gătit cu prietenii, în timpul cărora a avut grijă ca delicatesele noastre cu pui de baltă, Martini cu rodie și biscuiți la cuptor să iasă suficient de bine cât să ne astâmpere poftele. Lesne de înțeles de ce iubim acest colț de casă, este? Sau de ce, atunci când suntem în acest spațiu, avem convingerea că suntem Master Chefs la noi acasă.

***

Articol publicat în cadrul ediției aniversare SuperBlog, în care am transformat gătitul într-o și mai mare pasiune, de dragul probei 3.

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.