3 min read

În calitate de organizator de nunți, ai ocazia să întâlnești oameni de toate felurile, cu dorințe elegante uneori, cârcotașe mai mereu. Mi-am făcut un scop în a organiza nunți care să redea perfect personalitatea mirilor. Nu degeaba se spune că absolut totul în viață este o artă: ceea ce facem, cum ne îmbrăcăm, modul în care iubim pe cineva și cum vorbim. Zâmbetul și personalitatea noastră. Valorile și principiile noastre, precum și toate visurile noastre. Modul în care ne bem ceaiul. Sau în care ne decorăm casa. Până și modul în care ne comportăm la petreceri. Lista noastră de cumpărături. Mâncarea pe care o gătim. Modul în care scriem de mână. Și modul în care alegem să simțim despre absolut tot ceea ce ne înconjoară.

Viața este o artă. De ce nu ar fi și propria nuntă?

Fiecare își dorește nunta perfectă. Tocmai asta e provocarea, pe care o accept mereu cu responsabilitate și drag față de miri, chiar dacă uneori trebuie să ajungem la mici compromisuri pentru ca totul să fie bine și pentru ca atât eu, dar mai ales mirii, să fim mulțumiți.

Experiența vastă, precum și relațiile strânse cu furnizorii mi-au folosit drept compas în recomandările oferite tuturor perechilor care mă contactează. În trendul actual, mai toți își doresc – pe lângă nunta perfectă, bineînțeles – locații inedite, decoruri deosebite. Ce mai, își doresc o nuntă unică, una care n-a mai fost organizată până atunci, una care să rămână în memoria invitaților, dar mai ales a mirilor, de neuitat. Din motivele cele mai bune.

Am avut recent un cuplu care își dorea o locație elegantă și liniștită în Brașov sau în stațiunile din jur. A fost o experiență dinamică întreaga colaborare cu ei. Își doreau un salon de nunți în Brașov, unul unde să poată caza și o parte din invitați și unde să poată servi un brunch a doua zi, după petrecere – venind cu toții dintr-un alt oraș.

Am vizitat împreună unele dintre cele mai elegante locații din Brașov, însă era mereu ceva care scăpa fiecăreia dintre ele. Într-una din zile, am avut inspirația de a le recomanda un hotel într-una din stațiunile de munte din jurul Brașovului. Așa că am ajuns în Poiana Brașov, într-un boutique-hotel elegant, confortabil și liniștit. Cu vedere la munți, la natură, la viață. Întregul drum până acolo, mireasa căuta cu disperare opțiuni de cazare în Poiana Brașov, pentru invitați, doar în caz că și această recomandare ar avea puncte lipsă.

Am servit prânzul, niște mușchiuleț de porc cu sos de afine și cartofi aurii – ocazie cu care s-au convins și de calitatea preparatelor culinare oferite – și am purtat o lungă discuție cu șeful de sală al restaurantului din hotel. Mirii mei aveau o lista lungă de tot și își promiseseră că vor alege doar acea locație care le va bifa toate dorințele.

Marea lor baftă a fost să viziteze locația într-o superbă zi de primăvară, când totul începea să prindă viață nouă. Încercam să observ privirea viitoarei mirese, ca să-mi imaginez ce i-o putea trece prin minte. Ca să încerc să anticipez, să încerc să creez un moment de pe scările exterioare, punem covor roșu și niște lumânări mici, discrete și cochete, care să vă călăuzească pașii spre intrarea în restaurant sau de uite, aici, în exterior, pe terasa hotelului, am putea face un mic bufet suedez înainte de primul vostru dans împreună. Am putea așeza niște mese rotunde, cu fețe de masă albe, cât să contribuim la crearea unei atmosfere romantice. Am putea pune multe flori elegante și deosebite, acompaniate de lumini discrete, intime.

În interior, sala de nunți putea găzdui până la 150 de suflete, însă lor le trebuia mult mai puțin spațiu de atât. Norocoșii de ei. Zic norocoșii fiindcă Diana, mireasa, a fost pe o undă atât de bună cu șeful de sală, încât s-a bucurat enorm când i-a comunicat că pot beneficia de cazare la pret promoțional pentru invitați. Și nu doar atât, dar mirii și nașii vor primi camere gratuite. Îi străluceau ochii gândindu-se la ședința foto din camerele recent renovate, elegante, spațioase și confortabile. Trebuia deja să-și adune o gașcă sănătoasă de domnișoare de onoare, pentru ca pozele să iasă cât mai reușite.

Diana, viitoarea mireasă, era încântată foc la întoarcerea spre Brașov. Cei de la hotel fuseseră de acord să contribuie la îndeplinirea tuturor dorințelor ei. Inclusiv cea de a lansa lampioane cândva după miezul nopții. Sau cea de a organiza cununia civilă în aer liber, pe terasa hotelului. Sau cea de a organiza un spațiu micuț, undeva, pentru un sitter de pui de oameni și activitățile de care ar avea nevoie ca să stea liniștiți. Însă cel mai mult o bucurase faptul că cei de la hotel fuseseră de acord să înceapă petrecerea de nuntă în aer liber, pe terasă și de a merge înăuntru doar în caz că vremea nu le va da de ales.

Ah, parcă văd deja toate decorațiunile din curtea hotelului… și-mi surâde inima doar la imaginea aranjamentelor florale în razele după-amiezii și la lumina lumînărilor la ceas de seară. Imaginea perfectă de romantism și intimitate.

Aveam o stare de bine când o vedeam atât de mulțumită. Uneori, trebuie să intervin în discuțiile dintre personalul hotelului și miri, însă de data asta, mireasa mea s-a descurcat de minune singură, într-o combinație fermecătoare de fler și hotărâre. Până la urmă, asta este mereu prima mea întrebare către viitorii miri: dacă știu ce își doresc de la propria nuntă, dacă știu cum ar trebui să se petreacă toate și cum ar trebui să arate. Legăm noi punctele de suspensie mai apoi, împreună.

***

Articol scris în cadrul ediției aniversare SuperBlog.

Sursă fotografii: Royal Boutique Hotel.

 

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.
Previous articlePentru un 2019 fenomenal, din India!
Next article#caleasprefrumusete începe cu tine
Veni Vidi Amo s-a născut dintr-o pasiune imensă pentru oameni și locuri vizitate de-a lungul timpului. Speranța mea este că poveștile, fotografiile și informațiile noastre să vă inspire și motiveze să cuceriți, la rândul vostru, lumea și să cunoașteți culturi și oameni noi, mâncare delicioasă și să aveți experiențe memorabile, de povestit peste ani și ani. Dacă ai ajuns deja până aici, înseamnă că împărtășim pasiunea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.