1 min read

Seljalandsfoss este cea mai populara cascada din Islanda. Are 65 de metri inaltime si este extraordinar de frumoasa. Este parte a raului Seljalands, care isi are originea in vulcanul glaciar Eyjafjallajökull. Trebuie neaparat inclusa pe lista atunci cand vizitezi coasta sudica. Nu vei regreta!

Seljalandsfoss - prima oprire pe circuitul Ring Road in Islanda
Seljalandsfoss vazuta din parcare.

Se spune ca este singura cascada din lume prin spatele careia este posibil sa te plimbi, deci sa ai cu tine o pelerina de ploaie, fiindca vaporii de apa te vor stropi in intregime. Sa te plimbi prin spatele acestei cascade este magic, intrucat vei fi martorul celui mai verde verde vazut vreodata! Sa nu mai mentionam curcubeele, imposibil sa le ratezi.

Seljalandsfoss - prima oprire pe circuitul Ring Road in Islanda
Pregateste sa fii martor la cel mai verde verde vazut vreodata!
Seljalandsfoss - prima oprire pe circuitul Ring Road in Islanda
Seljalandsfoss

Se presupune ca partea de sus a cascadei era candva inclusa in coasta de sud a Islandei. Daca ai timp de o scurta plimbare pe cararile din apropierea cascadei, vei simti ca te scufunzi putin in solul pufos.

Primul episod al sezonului 6 din Amazing Race, in 2004 sau recentul videoclip al melodiei „I’ll Show You” al lui Justin Bieber, in 2016, i-a aratat frumusetea intregii lumi.

Cum ajungi la Seljalandsfoss

Din Reykjavik, condu pe soseaua principala (Ring 1)  a coastei de sud, pe directia Vik, timp de nu mai mult de doua ore. Nu o poti rata, intrucat este vizibila de pe sosea.

Accesul la cascada se face de la ferma Seljaland de pe Ring Road (Road 1). Putin mai la vest se pot observa alte cascade, printre care si interesanta Gljúfrabúi, mascata partial de propriul canion.

 

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.