2 min read

Partea esentiala a acestei zile a constituit-o acest tur de snorkeling pe patru insule din jurul Railay, cu o cina la apusul soarelui, pe barca. Turul a fost rezervat de pe yourkrabi.com la pretul de 2100 de bahti (244 lei) si, pe langa cele deja mentionate, mai includea si bauturi racoritoare, echipament profesionist de snorkeling, precum si veste de salvare si colac – excelent pentru cei care nu stiu sa inoate, dar care totusi au curajul de a intra in apa si a face snorkeling. Preluarea se face la orele 13h30 pentru ca turul sa poata incepe la orele 14 si se termina la orele 19h30.

Cele patru insule : Koh Poda, Koh Gai (Chicken Island), Koh Tub si Koh Mor

Vizitarea celor patru insule din apropierea coastei Krabi constituie o foarte populara activitate si este inclusa in numeroase tururi. Acestea sunt atat de apropiate de coasta Railay, incat pot fi vazute de pe plaja, la orizont.

Koh Poda este faimoasa pentru plajele sale cu nisip alb si o apa limpede de culoare azurie. Imensa stanca din fata insulei a fost, de-a lungul timpului, imaginea numeroaselor carti postale trimise celor dragi si adesea confundata cu aceeasi stanca din mijlocul apelor reprezentativa pentru insula James Bond. Koh Poda nu are mai mult de un kilometru in diametru si are o forma rotunda.

Koh Gai sau Chicken Island si-a primit denumirea datorita unei proeminente a stancii in forma de gat si cap de pui. Apa din jurul acestei insule este excelenta, iar snorkelingul facut in aceste ape este fantastic, cu recifuri de corali si pestisori tropicali de toate culorile si marimile. Uneori se poate vedea chiar si anemona cu al ei Nemo – ceea ce a fost si cazul nostru.

Chicken Island sau Koh Gai
Chicken Island sau Koh Gai

Koh Tub este o insula cel putin neobisnuita. O fasie de nisip leaga cele doua parti ale insulei, peste care poti chiar sa te plimbi la reflux.

In tururile fara cina inclusa, poti vedea aceste insule si te poti plimba pe plajele lor. Croaziera Railay la care am participat noi era in principal destinata activitatii de snorkeling, astfel ca am vizitat insulele Poda, Chicken, Si si Ta Ming. Chiar si asa, aceste patru insule sunt deosebit de frumoase, vazute chiar si numai de pe mare.

Vedere spre Marea Andaman
Vedere spre Marea Andaman

Sunset Diner Cruise si initierea in snorkeling

Moto-ul celor de la Sunset Diner Cruise este „O zi de neuitat”. Subscriu in totalitate, chiar daca nu credeam ca un tur, destinat amatorilor de snorkeling, poate fi atat de amuzant si de energic pentru o persoana care nu stie sa inoate.

Intalnirea cu Michael, initiatorul acestui tur de snorkeling, are loc la orele 13h30 in Railay pentru fiecare zi in care turul are de preluat turisti de-aici. Dupa un transfer de cateva minute cu long-tail, ajungem la barca finala, moment in care incepe plimbarea de cateva ore pe mare. Nu ti se impune sa faci absolut nimic – poti face oricat de mult sau oricat de putin doresti din tot ceea ce turul are de oferit, doar sa te simti bine si relaxat si sa te bucuri pe deplin de privelistea care ti se arata. Dupa cateva sesiuni de snorkeling, se poate urmari apusul soarelui pe Marea Andaman, in timp ce unii dintre cei aventurosi de pe barca pot sa sara de pe stanci, de la 10-15-20 de metri. Michael insoteste grupul, cu incurajarile de rigoare pentru cei care urca pana la o oarecare inaltime si nu mai au curaj sa sara. Toate astea sub lentila riguroasa a unei camere video, pentru amintiri vii si vesele peste ani. La intoarcerea spre Railay, noaptea, se mai face o oprire langa stanci, atunci cand marea este calma si intunecoasa, pentru a urmari fitoplanctonul.

Apus de soare peste Marea Andaman
Apus de soare peste Marea Andaman

Barca pe care are loc turul se numeste « Pla Luang” iar Michael o numeste necontenit “junk”. La origini a fost un vas de comert, transportand marfuri in intreaga Asie de Sud-Est. Inseamna « onorabilul peste » si a fost scoasa la pensie pentru a deservi sute si mii de turisti, veniti in Krabi pentru a se bucura de peisaje si ape calde si limpezi.

Vedere spre coasta Krabi.
Vedere spre coasta Krabi.

Nu credeam ca acest tur de snorkeling poate fi atat de relaxant si ca un proprietar de afacere poate fi atat de implicat si de prietenos cu clientii sai. Eram absolut convinsa ca ma voi plictisi privindu-i pe ceilalti cum intra in mare si cum se intorc cu multe istorisiri legat de lumea subacvatica. Asta doar pana cand Michael m-a rugat sa pun pe mine o vesta de salvare, ochelari de snorkeling, sa intru in colac si sa ma las purtata pe si sub mare. Tot in acest tur de snorkeling am aflat ca Michael este australian din Sydney. A vandut tot ce avea in tara lui, acum cinci ani, pentru a veni in Thailanda si a incepe o afacere in Krabi.

Initiere in snorkeling
Initiere in snorkeling

Pot sa spun doar ca, daca aveti drum prin Krabi sau Railay, sa participati la croaziera lui Michael. Cu siguranta nu veti regreta !

Iti multumim ca ai citit acest articol, daca ai o intrebare sau sugestie, te invitam sa adaugi un comentariu.

Daca ti-a placut acest articol, am aprecia un LIKE & SHARE. De asemenea, te invitam sa ne urmaresti pe Facebook si pe Instagram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.